Sfaturi de curățare a plăcii de sticlă / vitroceramicii decolorate

Ultima actualizare 07.12.2019 19:22

Problemă

Cauza și soluția

Este dificil de îndepărtat murdăria arsă

Substanțele zaharoase ard în smalț.

  • Zaharul excesiv fiert și alimentele zaharoase pot arde în smalț.
  • Curățați placa lipită emailată după cum urmează:
  1. Îndepărtați alimentele rămase puternic arse de pe suprafața plăcii folosind un raclet cu plăci fierbinți cu lame.
  2. Curățați placa cu o cremă de curățare lichidă și un burete dur.
  3. Se freacă bine suprafața.
  4. Folosiți apă curată pentru a șterge placa în jos.
  5. Setați placa fierbinte la cea mai înaltă setare pentru a arde orice substanțe rămase / resturi alimentare.

Sfat: ardeți o singură zonă de gătit la un moment dat.


Suprafață luminoasă / goală a plăcii fierbinți

Plăcile se murdăresc în timpul utilizării.

  • Suprafața plăcilor devine mai ușoară în timp, ca urmare a punerii și decolării vaselor de gătit. Plăcile pot fi returnate la culoarea inițială.
  • Aplicați un produs de curățare a plitei, care poate fi găsit în majoritatea supermarketurilor. Înainte de a aplica un produs de curățare a plitei, plăcile trebuie curățate bine și uscate.

Rugini

Mâncarea fierbe de multe ori.

Dacă plăcile adesea sunt umede din cauza fierberii excesive și nu sunt curățate imediat după aceea, umiditatea rămasă va contribui în cele din urmă la coroziunea plăcii.

Pentru a evita fierberea excesivă, folosiți cantități mai mici de apă pentru a fierbe.

Gătiti cartofii și alte legume în 1-2 ml de apă. Cantitatea de apă depinde de dimensiunea zonei de gătit.

  • Folosiți 1 ml de apă când gătiți pe zona mică (14 cm în diametru).
  • Folosiți 2 ml de apă atunci când gătiți pe zona medie (18 cm în diametru).
  • Folosiți 3 ml de apă când răciți pe zona mare (21 cm în diametru).

Toarna apa in legumele din cratita. Puneți un capac rezistent la scurgeri pe tigaie. Porniți zona de gătit la cea mai înaltă setare. Fii atent la cratiță.
Când aburul începe să scape de pe capac, coborâți-l la cea mai mică setare posibilă (adesea 3 sau 4, în funcție de câte setări sunt disponibile). Calculați timpul de gătire de la momentul în care sunt întoarse. După terminarea gătitului, ridicați capacul și verificați dacă legumele sunt fragede. Dacă este necesar, prelungiți timpul. Este important ca capacul să rămână pe tot timpul de gătit.

Această metodă economisește atât energie, cât și apă.

Plăcile sunt umede.

Dacă plăcile nu sunt încălzite după curățare, umiditatea de la curățare va determina corodarea plăcii.

Nu puneți niciodată capacele plăcilor fierbinți înainte ca plăcile să fie complet uscate.

Plăcile nu au fost protejate împotriva coroziunii în mod regulat.

Plăcile lipite sunt realizate din fontă. Plăcile se pot coroda în timp dacă nu sunt protejate împotriva coroziunii în mod regulat.

Protejați plăcile împotriva coroziunii după cum urmează:

  1. Asigurați-vă că plăcile sunt bine curățate și uscate.
  2. Aplicați un strat subțire de ulei neutru pe plăci. Asigurați-vă că uleiul este aplicat pe întreaga placă.
  3. Porniți plăcile la cea mai înaltă setare timp de 3 minute.

Zona exterioara

Umiditatea sau reziduurile de agent de curățare.

Placa de sticlă ceramică s-a umezit în timpul încălzirii și / sau pe plăci există reziduuri de agent de curățare.

După curățarea plăcii de sticlă ceramică, ștergeți-o mai întâi cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice agent de curățare rezidual. Ștergeți-l apoi cu o cârpă uscată. Este important ca placa să fie uscată atunci când este pornită.

Semne argintii

Transfer de aluminiu din sosuri .

Posibil atât cu cratițe din aluminiu, cât și cu tigăi de oțel cu funduri sandwich. Marcajele / petele apar deasupra plăcii de sticlă.

Pentru a elimina marcajele / petele, efectuați următoarele:

  • Aplicați câteva picături de curățător din sticlă ceramică pe zona afectată.
  • Folosiți o bucată de rulou de bucătărie și frecați-o tare cu un deget peste pată.
  • Pe măsură ce pata dispare treptat sau se estompează, aceasta se va transfera într-o cenușie cenușie pe ruloul de bucătărie.
  • Repetați tratamentul dacă este necesar.
Zonele întunecate

Zona internă de cablare.

Zonele întunecate de pe partea de sus a bucătăriei dvs. sunt zona interioară de cablare a încălzitorului radiant (se aplică numai zonelor de gătit cu încălzire radiantă).

  • Zona interioară de cablare este locul în care căldura este transferată la oală.
  • Punctul întunecat nu este un defect în aparat.
  • Utilizabilitatea blatului de gătit nu este restricționată.
  • Un remediu nu este posibil.


Solicitaţi asistenţă service
Solicitaţi asistenţă service

Aveţi o problemă cu aparatul dumneavoastră electrocasnic pe care nu o puteţi rezolva singur(ă)? Contactaţi Call Center-ul și solicitaţi o intervenţie service.