Descoperiti

Cuptoare cu abur

Food cooked with AEG Steam Ovens

De ce un cuptor cu abur?

Un cuptor cu abur face tot ceea ce poate face cuptorul dumneavoastra actual, insa, in plus, va ajuta sa treceti la un nou nivel in ceea ce priveste gatitul. Cuptorul dumneavoastra invaluie mancarea in caldura uscata. Cuptoarele cu abur adauga abur la acest proces. Umiditatea suplimentara imbunatateste aroma, textura si culoarea preparatelor, pastrand crusta crocanta si transformand fiecare masa intr-o capodopera. Insa nu trebuie sa ne credeti pe cuvant...

Stapaniti metodele

Gatitul la o temperatura redusa este arma secreta care ajuta la crearea unor preparate apetisante. Chef-ul de top si expertul Tasteology Catalina Velez explica faptul ca atunci cand gatiti la o temperatura redusa, aburul si caldura se combina pentru a gati lent ingredientele. Aceasta asigura pastrarea aromelor delicioase din alimente, a nivelului optim de umiditate si a nutrientilor. Astfel, puteti savura oricand preparate delicioase.

Preparate de patiserie mai bune

Coacerea este o arta. Coacerea perfecta este o stiinta. Pentru a crea o capodopera, adaugarea aburului este la fel de importanta ca folosirea pensulei de patiserie. Prin simpla atingere a unui buton, cuptorul nostru multifunctional cu SteamBake adauga cantitatea perfecta de abur la coacere. Aceasta conduce la o crestere mai buna si mai rapida a aluatului si la cruste mai crocante.

Trei pasi pentru o coacere mai buna cu SteamBake

  • Turnarea apei într-un cuptor cu abur multifuncțional PlusSteam
    1
    Pasul 1

    Turnati 100 ml de apa in cavitatea aflata la baza cuptorului.

  • Butonul de abur de la cuptorul cu abur multifuncțional PlusSteam
    2
    Pasul 2

    Selectati programul SteamBake si apasati butonul Abur.

  • Coacerea într-un cuptor cu abur multifuncțional PlusSteam
    3
    Pasul 3

    Lasati cuptorul sa se preincalzeasca timp de 5 minute, apoi puteti pregati opera de arta. Bucurati-va de preparatul creat!

Gatiti somonul la abur 

Alegeti aburul atunci cand preparati somon. Gatit intr-un cuptor SteamBoost, acesta se pastreaza fraged si nu se usuca. Rezultatele se observa imediat. Aburul ajuta la psstrarea culorii naturale a alimentelor. Cu acea nuanta portocalie care inspira prospetime, somonul are un aspect pe masura gustului sau delicios.

De ce sa gatiti in vid?

In cuptoarele noastre SteamPro, care permit gatirea in vid, puteti obtine rezultate imposibil de realizat intr-un cuptor obisnuit. Pungile sigilate in vid incetinesc oxidarea, mentinand aromele intacte. Temperatura este si ea mentinuta, cu variatii de jumatate de grad. Aceasta precizie asigura arome apetisante si rezultate usor de repetat oricand doriti. Gatitul in vid este, intr-adevar, o tehnica avansata, insa AEG simplifica lucrurile.

Mai multe beneficii ale cuptoarelor cu abur

Aburul imbunatateste fiecare preparat

Indiferent de ce doriti sa gatiti, exista un program cu abur care va va ajuta sa obtineti un preparat desavarsit. Un nivel redus de abur va ajuta sa gatiti fripturi suculente si produse de patiserie pufoase. Un nivel mediu de abur poate imbunatati mancarea ramasa de la masa precedenta, oferindu-i gustul unui preparat proaspat gatit. In plus, gatitul cu abur este o modalitate mai rapida, mai gustoasa si mai sanatoasa de a savura peste, legume si cereale precum orezul si cușcușul.

Un tort de ciocolată copt uniform

Gata cu ghicitul

Cuptoarele SteamPro au tot ce va trebuie pentru a prepara mancaruri delicioase si consistente. Senzorul de umiditate controleaza nivelul exact de umiditate din timpul gatitului. In plus, caldura este intotdeauna distribuita uniform gratie sistemului de circulatie a aerului ThermiC°. Astfel, indiferent ca folositi caldura conventionala sau aburul, va veti bucura intotdeauna de mancaruri uimitoare.

Interiorul curat al unui cuptor cu abur AEG

Gatire simpla, curatare simpla

Cuptoarele noastre simplifica gatitul la abur. In plus, dupa ce terminati de gatit, acestea simplifica si curatarea. Programul de curatare cu abur ajuta la eliminarea reziduurilor alimentare dificile. Iar curatarea pirolitica arde toate reziduurile alimentare, transformandu-le intr-o cenusa fina care poate fi stearsa cu usurinta. Astfel, va puteti concentra pe crearea unor preparate excelente fara a va face griji cu privire la curatarea cuptorului.